Ukesretrett i Acem-meditasjon

Internasjonal sommerretrett med Acems grunnlegger - VENTELISTE

Kurset starter
Lørdag 16. juli 2022, kl 15:00
Kurset slutter
Lørdag 23. juli 2022, kl 14:00

En ukes forfriskende sommerretrett i det skandinaviske landskapet der Acem-meditasjon har sitt opphav. En anledning for spennende møter og sosial hygge på tvers av grenser og kulturer, med deltagere fra Norden, Europa og andre verdensdeler. Du kan selv velge mellom veiledningsgrupper på skandinavisk, engelsk, tysk, spansk og kinesisk. 

Etter to års covid-pause ser vi frem til den første fysiske internasjonale sommerretretten av regulær type. Dette blir sommerens viktigste møtepunkt for Acem-mediterende fra hele verden. 

Seminarer ved Acems grunnlegger

Acems grunnlegger Are Holen holder interaktive seminarer basert på spørsmål fra forsamlingen. Are Holen er en meget populær foreleser, kjent for å snakke direkte til deltagernes utfordringer. Han er den viktigste drivkraften bak utviklingen av Acems unike meditasjonspsykologi. Seminarene oppklarer ting man lurer på fra de lange meditasjonene og kaster meditasjons­faglig, psykologisk og eksistensielt lys over erfaringene. De vil være på engelsk. Av yrke er Are Holen lege og psykolog, professor emeritus ved NTNU og en internasjonalt anerkjent stressforsker.

God tid for meditativ prosess

Retretten gir god anledning til sosial kontakt og å øve på meditasjoner opp til tre-timers-grensen. Det gir dypere avspenning, økt kontakt med livstemaer og bearbeidelse av rester fra fortiden. I tillegg omfatter programmet:

  • inspirerende meditasjonspsykologiske seminarer ved Are Holen
  • veiledningsgrupper som avklarer meditasjonens utfordringer
  • undervisning i meditativ yoga som gjør kropp og sinn mer mottagelige
  • turer i vakker natur og bading i den flotte Randsfjorden
  • sosiale aktiviteter og hygge i spennende internasjonalt miljø
  • fellestur til det internasjonalt kjente Kistefos museum.

Dette er en god anledning til å komme à jour med meditasjonen, sikre meditasjonsvanene og lade batteriene grundig. Utbyttet av de daglige meditasjonene øker etter retretten. Effekten sies gjerne å henge i minst frem til jul.

Halvorsbøle

Halvorsbøle ligger rett under Onsberget i Jevnaker, med fantastisk utsikt over Randsfjorden, godt turterreng og egen strand for den som vil ta seg en svømmetur. Man bor på enkeltrom med eget bad. Det er god kvalitet på seminarrom, spisesal, salong og grupperom. Stedet har flere hundre år gammel historie. På 1990-tallet huset stedet forhandlingene som førte til Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina. I mange år var det her regjeringen kom sammen for årlige budsjettkonferanser. En drøy times kjøring fra Oslo eller Gardermoen.

Laktovegetabilsk kost

På Halvorsbøle serveres lett og lekker laktovegetabilsk kost – godt for ganen, godt for maven og godt for de påfølgende meditasjonene.

Kan lære Acem-meditasjon

Det er mulig å lære Acem-meditasjon på retretten. Indiker på skjema for personlige opplysninger at du ønsker det.

Redusert pris for to uker

Ønsker du å kombinere denne retretten med fordypelsesretrett med Are Holen i uken etter, reduseres prisen betydelig – enten du deltar på Halvorsbøle begge uker eller kombinerer denne uken på Halvorsbøle med en ukes fordypelse på Lundsholm

Påmelding er i gang!

Grip sjansen. Deltagerantallet er begrenset.

Kurset starter
Lørdag 16. juli 2022, kl 15:00
Kurset slutter
Lørdag 23. juli 2022, kl 14:00

Ferdig

Alternativt kan du betale inn kursavgiften til kontonr. 6026.05.04021 eller til Vipps #50529. Husk da å oppgi navn på deltager + kursnummer V22311.

PRAKTISK INFORMASJON
nytt vindu åpnes

Når du har meldt deg på, vennligst fyll ut skjema for personlige opplysninger. Dette er viktig og hjelper oss å skape en enda bedre retrettopplevelse for deg og andre deltagere. 

Rabatt for heltidsstudenter. Heltidsstudenter under 30 år kan søke om studentstipend.

Velg rabattert pris for begge uker hvis du ønsker å kombinere denne retretten med fordypelse uken etter på Halvorsbøle eller Lundsholm. Angi om du vil ha annen uke på Halvorsbøle eller Lundsholm i skjema for personlige opplysninger. Etter at du er påmeldt, angir du hvilken fordypelse du ønsker å kombinere denne retretten med når du fyller ut skjemaet.

 

Kurstype: Ukesretrett i Acem-meditasjon

Kurset arrangeres av Acem International School of Meditation

Kursnummer: V22311

Kursledere

Are Holen

Lege og psykolog. Professor emeritus i medisin ved NTNU. Acems grunnlegger.


Halvor Eifring

Meditasjonslærer i Acem. Professor i kinesisk ved Universitet i Oslo.