Quinoa er en kornsort som dyrkes i Andesfjellene. Høyt innhold av protein, glutenfritt. Quinoa betyr moderkorn. Finnes som hel, som mel til brød, kan lages grøt av. Litt mer nøtteaktig smak enn couscous, brukes på samme måte som ris og couscous. Denne oppskriften er til fire personer:
3 dl quinoa gir 8 dl ferdig kokt quinoa.
Skylles en gang og kokes med tre dl vann og en strøken spiseskje med Vitam Körnig
buljong i ca 10 min under lokk, til vannet har fordampet.
La stå litt og trekke etterpå.
Skal være tørr og med litt tyggemotstand (al dente).
En mellomstor/stor chili (uten kjerner) hakkes grovt, surres i smør og stekes deretter sammen med seks store sjampinjonger, smør, salt og pepper
blandes med
4 dl ferdigkokt quinoa
3 dl ferdigkokte linser (ca ½ glass)
50 g pinjekjerner (lett ristet)
Persille revet i biter
Serveres med syrlig, frisk, lett dressing
(sitron, lime, chili) (Sarah D Grøndahl)