Er meditasjon bra når jeg gjør yoga?

Yoga-læreren min anbefalte Acem-meditasjon for oss som var litt i gang. Jeg lurte på om det var noe for meg?

Jeg begynte med yoga hos Norsk Yoga-skole for litt siden og ble helt forelska i den måten å gjøre yoga på. Her var ingen prestasjon, ikke noe jeg måtte få til, jeg skulle bare langsom gli inn i de ulike øvelsene uten å ta i for mye. Så jeg lærte å ikke streve, men bare mykt og rolig gi etter i stillingene sammen med pusten. Wow!

Jeg hadde kanskje ikke forventa å få den roen som jeg fikk, men den var så digg at jeg ble kjempeinteressert i denne litt annerledes måten å tenke på. Det å "få til" i yoga, var ikke gjennom å streve eller å pushe meg inn i krevende stillinger. Men heller det å langsom gli inn i øvelsene så langt jeg kom og så skulle jeg bare slippe alle muskler jeg ikke trengte. 

Denne tilnærmingen var ny for meg, jeg har alltid tatt i og skulle være flink i alt jeg gjorde, så dette trigget meg og jeg synes det var en spennende måte å forstå det på. Så da yogalæreren sa at meditativ yoga og Acem-meditasjon var bygget over den samme ikke anstrengende tankegangen, bestemte jeg meg for å prøve meditasjon også.

Det har jeg aldri angret på, for det er kjempedeilig å gjøre litt yoga før meditasjon. Det er som om yoga forbereder meg på meditasjon. Jeg kan varmt anbefale denne komboen.

-> Gå til acem.no