Om meditativ yoga

Det viktigste hos oss er ikke er hvor langt du kommer inn i øvelsene, men hvordan du utfører dem.

I øvelsene strekker vi lett, koordinert med pusten, uten å anstrenge oss unødig eller tøye. Strekken holdes litt, men uten å presse. Vi søker den “gode strekken”, som utfordrer uten å gjøre vondt. 

Denne måten å strekke på skaper endringer i muskulaturen som gir avspenning og økt energi.

I meditativ yoga er vi opptatt av hvordan rekken av yogaøvelser danner et hele, og mindre opptatt av hver enkelt øvelse. Rekken av yogaøvelser leder frem mot det som er den viktigste øvelsen, avslapningen vi gjør på slutten av hver time (Sava asana).

Da ligger vi ned på matten, og lar kropp og sinn gli inn i en stillhet slik at kvernende tanker kan falle til ro.

Slik kan meditativ yoga over tid åpne opp for større vârhet, nærhet og empati.

Yoga er å praktisere menneskelighet og medmenneskelighet - gjennom direkte møte med hvordan du behandler din egen kropp.

  • Yogaboken - Bevegelse og pust

    Av Are Holen og Torbjørn Hobbel

    Yogaboken gir en lettfattet og grundig innføring i kroppsyoga med sterk forankring i det meditative. Nybegynnere, litt trenede eller erfarne utøvere av yoga vil finne forslag til yogaprogram og utfyllende beskrivelse av et vidt antall øvelser. Bakgrunnen for boken er Norsk Yogaskoles undervisningsarbeid over mer enn femti år.

    Innholdet i boken er vokst frem over år. Den bygger på omfattende erfaringer fra titusener av mennesker, i ulike kulturer og gjennom flere tiår.