God langmeditasjon - Råd og vink ved retretter i Acem-meditasjon

 Av Are Holen og Torbjørn Hobbel

Denne boken gir nyttig informasjon til enhver som ønsker å vite hvordan man kan innrette seg på langmeditasjoner på Acem-retretter. Langmeditasjoner gir innsikt i egen og andres meditasjon. Dessuten bedrer de meditasjonene i hverdagen.

God langmeditasjon - Råd og vink ved retretter i Acem-meditasjon
Produkttype
Bok - ISBN 978-82-91405-15-5
Språk
Norsk
Pris

 På vanlige retretter øker man gradvis meditasjonstiden, kanskje opp til 3-4 timer. På fordypelseskurs er meditasjonstiden 5 timer eller mer. Ikke alle ønsker å praktisere så lange meditasjoner. Opp til 3-4 timer rekker for mange. Uansett varighet på langmeditasjonene, kan denne boken ha noe å tilføre.
 I langmeditasjoner kvitter man seg med dyptsittende stress i kropp og sinn. Gradvis beveges også personlighet og selvfølelse. På fordypelsesretretter trener man lyd- og ledighetsøvelser. Etter ca 300 timer i langmeditasjoner over 5 timer kan man delta på videregående fordypelseskurs. De varer tre uker. Der kan man prøve seg på døgnmeditasjoner. Videregående fordypelseskurs åpner for bruk av meditative tilleggsteknikker som forsterker prosessene i Acem-meditasjon.
 

Innhold

 Forord
 Hvorfor langmeditasjon?
 Hvordan innrette seg
 Aktiviteter utenom stillhetsperiodene
 Før og etter retrett
 Instruksjon i body feeling
 Langmeditasjon - ulike steg